Tuesday, 23 November 2010

웃 ❤ 유

kisah aq dan die..hahhahaha..cm ne erk nak mulakan cite..aq pon x la pandai nak bercerita..tp hentam je la...name pon blog aq..ikot sk aq la nak tulis ape pon kan..lantak pi owg nak ckp pew..so aq wat je pe aq nak tulis,,hahhaha..
hahahhaha..aq nan ekal..dah masuk 3 tahun dah kami kenal..aq kenal die pon sebab kebetulan..adoi..malu lak rase nak cite..kitorang kenal or bcinta x la sehebat korang2 ni bercinta..tp boleh la..ekal ni pada mulanya die byk tolong aq..ntah la..cm ne tah kami leh bcinta..tup2..masuk setahun..hhahhah.tp da declare r jg..mase 2 pas aq bish pract kat TM tampoi n bru nak masuk blaja kot..kat kl...tp sblm declare 2 pon kami dah cm kawan istimewa dah..ehhehehe..die bru break n aq pon bru break,..aq kenal die pon mase aq kije partime kat petronas bbu ala depan osman 2..mulanya kwn aq yg kje kat situ yg gle2 kan ekal ni..aq ni pon kerek r..konon x sk kat ekal ni..mane x nyer..mula2 g aq dah tau die orang kota tinggi..huh...aq mmg x sk orang kota tinggi dlu..urmmm..sbb nyer diowg ni cm bagus jew.....hahahahha..ntah la...pas2 cm ne..kwn aq ni kije pg..aq pon kije ptg..n die leh pesan lak kat aq suh minta kan no ekal ni..ahahhahahh....aq ni selambe minta la kwn kije die(hazim kot name dak 2.)hahahhaha...pas2 dak yg mnat ekal die suh comfirm kan yg 2 btul2 ekal...hahhaha..tup2 btul..mula2 risau gak nak col..takut die ckp aq gatal..tup2..die col balik dah..aq cite la pkara btul.die leh x cy...n aq ckp la aq dyah..hahahha..rupanya die kenal aq...sok aq bg no ekal kat kwn aq 2..uuhuhuuh...dak 2 col la..leh lak ekal x layan..2 yg die cite r..tp aq sendiri pon x tau kesahihhan nyer....mgkin masih x cy ckp laki kot...bg aq lai smua jahat time 2..ntah..kolot nyer aq mase 2..dr c2 la kami terus bkawan....yg boleh aq tersangkut kat ekal ni pon aq x tau..tp aq byak luahkan sakit at aq kat die sal ex aq 2...n die la yg teman aq hari2 balik dr kije mase aq partime kat petronas dlu..ahhahahhaha..kelakar kan..kol 12 mlm kot aq blik kije...da 1 kenangan ni time aq jatuh moto,bapak sampai sekarang aq still malu ngan die..aduhh..kkdg die da gak cite sal 2..aq malula...ish2..

die & aku




 wayang cs




dlm mase bercinta or sejak declare byk jgk r berubah dr mula2 kenal dlu..da perasaan jeles, n mcm2 g..ntah la..x tau la nak cite pe g..cm kelakar jew..tp ni la kenangan aq... t la da mase or aq teringat kenangan 2 aq sambung balik..hehehehe..korak bace jgn la gelak ea...


Monday, 22 November 2010

hari ini dalam sejarah.....

ri ni aq appy sgt,,,sal my buchuk  ajak g mkn kfc..sal smlm die dah janji....aq dah ckp x yah..sal die blom gaji g..tp die nak blanja jg..ri kan die ct..so aq g je la...nak jumpe die kan..urmmmm....kami pon g la yg paling dekat 2...setia tropika.....tp.,...alamak..ngah renovate la yunk...malu gli siot..hehehehheheh..pe g..ngan bengang pon kami blar r....then die bwak la kfc kat larkin perdana 2...aq x sk kat c2..sal tempat 2..ex bf aq pernah kijew....aq ni lau berkaitan nan kisah itam aq ni...aq jd benci...benda pe skali pon...

mase pas mkn c2..ekal tunjuk la video korban lembu...aq ngan jakun nyer tgk r sampai bish...risau aq tgk lembu 2...urmmmm...ye la..1st time tgk benda cm 2 kan..adoiii...pas2 ekal pon tanye r...nak g mane yunk pasni..aq jwb la..x tau syg...ayg ikot je la syg nak g mane pon..die pon balas balik la...x nak tgk wayang...aq dah pk dr umah g dah..........aq pon jwb la...x yah la yunk..(ye la...ekal blom gaji g, aq pk t minyak moto,die nak mkn ari2, topup,n len2 g sblm gaji ni)x kan la aq nak bsuka ria..sedangkan die terseksa....sedey aq...adoiiiii...love u sayang...t ayg dah kije ayg tolong balik k..syg blanja abg lak...sorry sgt, susahkan abg slame ni....

pas borak2 2,terus ekal bawak g, mane tah..shopping mall gak..tp ramai cina kot...biasa je tempat 2..ronda2 la...x tau wat pe kan...ekal pon li dvd installer tuk iphone die 2..bli la yunk....slagi x kahwin ni...ekal dah g tau aq dr awal dah..ujan lebat ni yunk..lame ujan ni..aq pon diam je r....tup2..x sampai 10 minit kat dlm mall,ujan punya r lebat..huh..sangkut kami dlm 2..sib ujan bhenti sblom kol 3.30..ekal pon ajak gerak balik la....biasa la...helmet basah la...urmmm..xpe syg..t kita li kea k....gheheeh,.

perjalanan balik 2..ekal da tanye aq...nak bli kan pe erk tuk kawan die nak kahwin...aq pon nyampuk la...22 laki kan syg...die pon jwb...x la..sorang pompuan sorang laki...ouhhhh..pas2..nak jd kan cite..ekal pon cite la..yg pompuan 2 dlu ex gf die..huh..bbisa gakk dgr..pk2.//ala die nak kahwin pon kan..urmmm..xpe la..ekal dah pk aq kan sakitkan at die ngan pk die buruk..urmmm...tah la syg ble laki sebut sal pompuan len ni....x tau nak ckp cm ne.....aq pon potong ckp die..ala syg blikan la..gelas ke pingan ke magkuk kew..ok pew...tp....ekal cm x bpe stuju jew..ntah la...aq pon diam la...ujan kan..nak cite pe g..ngan sejuk nyer..(padahal nangis dlm at..)ntah la..aq sentap jew...bkn pew pon..ekal cite de yg tglkan pompua die...die x da at kat pompuan 2....urmm..insyaallah x da pape la..
yg aq musykil nyer..pelik + ajaib...bile die couple nan dak 2..(bakal isteri molor 2)urmm..bish ble die couple nan monyet beruk 2(dak papan timur gak)ramai btul awek die...ntah la..die pon x pernah cite bbtul nan aq...mane la aq nak tau..

balik2..aq mandi...penat...........DEMAM..kena ujann...sal anti body aq x kuat..


kat umah pon aq still msg ekal..msg biasa2 je..prepare sal nak tunang bln 6.n etc...mgkin aq byk sgt tanye ..ekal pon jd bosan kot..mgin jg die x sk kot msg nan aq..ntah la...lau cm ni dah bosan..t dah kahwin cm new...sedey lak lau pk sal benda ni....aq x nak die terpakse kahwin nan aq...jujur ckp aq dah syg die sgt...bkn stakat syg die jew...family die jg...tp xtau la nak luah cm new.....DAH PULAK.....MELELIH AIR MATA AQ NI + SEBAK....adoiiiii...lau ekal x bace pon blog aq ni...xpe la..just tulis pe yg aq nak tulis...ni la luahan at aq...lau aq x da kat dunia ni...tp blog aq ni da..ekal tau pasword nyer smua...

Sunday, 7 November 2010

Kau Sahabat Kau Teman

Album : Pelita Hidup II
Munsyid : Hijjaz
http://liriknasyid.com



Telah tiba saat waktu kau tinggalkan kami
Kerana takdir yang Maha Esa telah menetapkan
Sedih rasanya hati ini bila mngenangkan
Kau sahabatku kau teman sejati

Tulus ikhlasmu luhur budimu bagai tiada pengganti
Senyum tawamu juga katamu menghiburkan kami
Memori indah kita bersama terus bersemadi
Kau sahabatku kau teman sejati

Sudah ditakdirkan kau pergi dulu
Di saat kau masih diperlukan
Tuhan lebih menyayangi dirimu
Ku pasrah diatas kehendak yang Esa

( korus )
Ya Allah,tempatkannya di tempat yang mulia
Tempat yang kau janjikan nikmat untuk hamba Mu
Sahabatku akan ku teruskan perjuangan ini
Walau ku tahu kau tiada di sisi

Perjuangan kita masih jauh beribu batu
Selagi roh masih di jasad hidup diteruskan
Sedih rasa hati ini mengenangkan dikau
Bagai semalam kau bersama kami

( korus ) Moga amanlah dan bahagia dikau di sana
Setangkai doa juga Fatehah terus kukirimkan
Moga di sana kau bersama para solehin
Ku sahabatku kau teman sejati




al-Fatihah utk Allahyarham LUQMAN RAZALI 
(student FET@FIST 08/09 & student unikl bmi)
(semoga roh Allahyarham dicucuri rahmat-Nya)
1.35pm
07/11/2010

Saturday, 23 October 2010

Thursday, 21 October 2010

utuk mase depan...

PETUA : Isteri-isteri sentiasa dara


ISTERI-ISTERI SENTIASA DARA

PETUA DARI Dr. Fatimah Az-Zahra

Ustazah menurunkan petua untuk kaum ibu menjaga diri agar sentiasa jadi macam 'abqaro' menurut ayat di dalam Surah al-Waqiah.

('Abqaro' ini bermaksud perawan yang sentiasa menjadi perawan) Ayat ini elok untuk diamalkan setiap hari oleh kaum ibu untuk menjaga kesihatan luar dan dalam.

Caranya: Lepas solat Isya', ambil air segelas, baca Al-Fatihah sekali, Ayatul Qursi sekali dan Surah Al-Waqiah ayat 35-38 sebanyak 7 kali. Tiup dalam air dan minum. Niat dlm hati utk menjaga kecantikan diri & utk kebahagiaan rumahtangga.

Makna surah Al-Waqiah ayat 35-38:

(56.35) Sesungguhnya Kami telah menciptakan isteri-isteri mereka dengan ciptaan istimewa,

56.36) Serta Kami jadikan mereka sentiasa dara (yang tidak pernah disentuh),

(56.37) Yang tetap mencintai jodohnya, serta yang sebaya umurnya,

(56.38) (Semuanya itu disediakan) bagi puak kanan.

Lanjutkan kepada kaum ibu dan isteri tuan2 semoga ada manafaatnya.
Share

Thursday, 7 October 2010

:::::kesedaran diri membawa kepada kembalinya mengingati Allah yg esa::::

اشهد ان لا اله الا الله و ان سيدنا محمد رسول الل
"tiada  tuhan yg layak disembah melainkan Allah, dan nabi muhammad itu pesuruh Allah"



UntukMu Teman


Apabila bersahabat, diri sendiri & sahabat harus mempunyai tanggungjawab & punya harapannya sendiri. Antaranya ialah :-

1. Ketahanan bergurau senda, adat bergurau terlebih usik. Pastikan kita & sahabat saling boleh menerima gurauan oleh itu berfikir dahulu sebelum ianya berlaku.

2. Jgn terlalu celupar atau mengkritik, kita sendiri tidak semestinya bagusdan betul.

3. Jgn terlalu mengambil tahu hal peribadi org terdekat dgn sahabat spt tunang, isteri/suaminya atau kaum keluarganya.

4. Perkara sensitif spt gaji, kenaikan pangkat & hutangnya usah ditanya.

5. Pandai menyimpan rahsia terutama hal peribadi spt rumahtangga atau hubungan suami isteri sahabat.

6. Terima kekurangan &; keburukan sahabat seadanya. Cuba lihat nilai positifnya dan lihat diri sendiri, diri kita tidak tentunya baik.

7. Bijak menyesuaikan tutur kata dgn emosi sahabat. Jangan cakap mengikut sedap mulut tanpa memikir kesannya kepada sahabat.

8. Berita baik atau berita sedih sahabat, biarlah dia sendiri memberitahu rakan lain walaupun kita sudah mengetahui. Ini tanda kita menghormatinya. Jangan terlalu busy body dengan cerita kehidupan sahabat kita tanpa memikir kesannya kepada sahabat kita.

9. Menghormati hak &; kehidupan peribadi sahabat. beri peluang sahabat bersendiri. Jikalau terlalu berdampingan, mungkin menjemukan &; kita hanya menyekat perhubungan dgn insan lain.

10. Jika salah seorg marah, beri peluang dia melepaskan amarah di hati. Jgn dibalas, berdiam &; tunggu hingga dia reda &; sejuk. Pasti hubungan akan kembali spt biasa. Manusia harus menerima hakikat setiap org ada lautan hati yg pasang surut.

11. Sewaktu sahabat sedang marah, elok mendiamkan diri. Jikalau dia mengomel, dengar &; angguk. Itu lebih baik dpd membuat komen. Ia boleh memburukkan keadaan.

12. Jangan memburukkan sahabat di hadapan orang lain dan membanggakan diri dengan mengadakan cerita i. e. kekayaan, kecantikkan dan sebagainya. Bangga diri tidak membawa kita ke mana-mana sebaliknya bersyukur dgn apa yang dikurnia oleh Allah s. w. t

Rasulullah s. a. w. bersabda:

"Sesungguhnya hati manusia akan berkarat sebagaimana besi yang dikaratkan oleh air." Bila seorang bertanya, "Apakah caranya untuk menjadikan hati-hati ini bersih kembali?" Rasulullah s. a. w. bersabda, "Selalulah ingat mati dan membaca Al Quran."





::::: sedey pk diri sendiri ::::::

ntah la pasal pew....tp ni semua yg berdekatan ngan aku....arghhhhhh...x tau nak ckp cm new.....sebak sedey pon da.........x terkata la..Allah je yg tau pe yg aq rasekan.....lua mmg nampak ceria..tp dalaman setiasa berduka...Ya Allah...jiwa aku x tenang...bg aq kekuatan.....aq x sanggup lg tuhan...ko je yg tau pe perasaan yg aku rase sekarang.......

Monday, 27 September 2010

test + present + asgment = nak mampus dah rase nyer

urmmmmmmm...hari dan minggu yg penat..bkn penat kat kaki tp kat tangan n kepala...aduhaiiiii...,men2 kpale ni yg sakit ni.....menyirap je lau da silap cikit..ngan nak dtg bln nyer..jd smua sakit..smua touching....
sampai aq nyer status tuk fb" test+ present+asgment= nak mampus dah rase nyer "nak gli pon da beb..aduhai....pe la nasib student cm ni aiii...

Sunday, 26 September 2010

::. morning .::

morning...hoohh..aq bgun kol 9.30 am..padahal alarm dah bunyi 6.30am....apesal la susah sgt nak bgun..aduhai..bgun2 jew ngadap laptop la..benda 1st bkk fb la..cm x da kije len..padahal xda pape pon kat fb 2, just balas comment n update status jew..

> layanzzzz <

Saturday, 25 September 2010

wangsa walk + hot & roll + ABC

>WANGSA WALK<

hahhahaha..ri ni bejalan kejap jew..dr kol 12.30 sampai kol 4 kot....huhuuu..x ingat la.g wangsa walk je pon..tujuan utama nak bli barang2 tuk wat project BMT jew...leh lak ke tempat2 yg len..biasa la..bila dah myelam 2 minum air skali la yew.hhaha..mule2 mmg g popular tgk la barang yg nak d beli da x....dah da 2..bio kan dlu..sal x kan nak jejalan bwak barang bbyk kan..malu la..gaagag...jalan nyer jalan..nampak la hot & roll..time 2 rozi mmg dah mgidam 2 ari lepas ..so lepak la kios hot& roll sambil pesan crispy chicken &cheese ngan air ice lemon T..ok la 2 kan..1st time aq mkn..wah..sedap jg la..tp muak jg la...byk glew..knyang jg la..bru RM 7.00..dlm makan2 2..pekara biasa la kan..kena la bgambo.heheheheh..


hahahhaha,,tgk ngah minum pon nak bgambo..hhahahah.xpe la..kitorg mmg sk bergambo..


 ni la benda yg kitorg makan..yg rozi ngidam kan..tgk jew cm ni..rase nyer..huh...sedap jg la..yg x pernah try..ptt try la..die da 2 jenis..yg g1 prata..cm biasa je kot..aq nak try yg crispy ni..not bad..

gaya tersendiri menikmati crispy chicken & cheese....

>POPULAR book shop<
 .ni la tujuan sebenar dtg kat wangsa walk ni....cr card board itam..n len2...dah lame x masuk book shop ni..lau dlu tiap kali keluar mesti masuk book shop..skrg dah malas dah...masuk2 cr2 barang yg nak...urmmm...mcm2 nak bli...tp lau bli bbyk pon cm mbazir jew.,g pon dah nak bish blaja dah..nak wat pe g...jejalan dlm book shop 2 leh lak ternampak cite yg aq sk..... pe g..x mampu bli..bik gambo pon jd la..g pon movie nyer dah tgk...so same jew..



1st story twilight..ssgt besh..jalan cite bleh tahan hebat,..2 3 kali gak tgk..x jemu



2nd story sambungan twiligt la.. newmoon..not bad..tp....ntah la..tgk sendiri x pon bace la buku ni


last part from in this story....tp yg last ni la paling aq bosan..nah nape tah..hahahahah


tp paling besh skali dlm movie ni..aq tgk ngan owg yg aq syg..."mohd haikal bachok"thanks die paham pe yg aq sk..hhahaah..die pon minat same cite ni..urmm..sayang kamu..sampai die sgup cr tiket wayang time die kije..nak tgk ngan aq nyer pasal..thanks a lot sayang..love u so much..hehhehehehe..tgk pon kat mane g cs la..jb area ok..


> ABC <


ngah bjalan2 dlm wangsa walk ..rozi ni mmg pantang nampak benda2 cm ni..kejap ice cream kejap ABC, cian tgk die..huh..akhir nya di memilih benda kat atas ni la..aq tgk n rase biasa jew..taupe yg die sk kat ABC  2..kacang nye jew..huuhhuhu..tergelak dlm at..uhuhh..cm biasa la..klik..klik..klik..2 cm dah sebati dah..x leh tgl..huhuh





ni je la pic yg kitorg bik mase makan ABC ni..ABC ni pon rozi yg bli..aq ni rase je..coz aq ni x bpe sgt benda2 cm ni.hahahaha..so, x yah membazir yew...tangkap gmbo pon leh lak minta tolong makcik yg jual ABC ni yg bik gambo..hohooh..care gak kan..

Friday, 24 September 2010

::. demam +monkey+ jalan pasar + food court jusco +big apple .::

ri ni bgun2 dr tdo jew, badan rase x sedap dr kaki sampai la kpale ,,sampai nak bgun pon x larat....mmg dah rase dr semlm g  nak demam...dah tau rase cm 2..aq bleh lanyak je..kuatkan badan g department cr madam norida,pasal nak bik asgment yg die nak bg dr isnin ri 2...(lam pale aq..klau la..mek n zainal dtg isnin 2, mesti dah siapkan asgment 2....xpe la nak cm ne kan..)tgu madam dekat 1 jam..xda gak..dah letih gle ni..dengan perasaan hampe n muke pon dah bere gler la...(sal madam xda) blik la apartment...
 sampai apartment je trus siap2 nak g jalan pasar....bdn x terasa skit sgt la..mgkin dah bjalan td... siap2 punye la siap da la bish 1 jam gak tup bsiap...ye la..rozi kan bsiap bik mase sikit..die sk melaram..huhuhuhuhu...cm aq ni ala kadar je la..(pakwe kat jb kan)so...x yah la nak melawa sgt pon..nak wat pe kan..xda makne nya..(2 la prinsip aq kot)....just t.shirt black n jeans n tudung itam jew..g pon bj byk kat jb..hahahaah..bj jln yg da kat cni da la 2 3 elai jew...

> monkey aka monyet or beruk la...<
  
hhahahahah.....tergelak bler teringat....
cm biasa la dr bmi mmg susah nak dptkan bas, nak nek cab mahal nthen kena col....huh..nak jimatkan cos kitorang pon g la UIA nak dptkan bas nak g putra....kat cni la bermule nyer cite beruk  ni.....jln punye jalan ni nak kejar mase konon nyer tup2 rozi terbehti mengejut..terkejut jg apesal..hahhaha..rupe nyer da beruk ngah minum air kai cwn kertas g..sambil gendong anak die..huhhuhhhuhu...mek ckp kat kitaowg..kecik jew monyet 2 kan...hahahahh..pale aq pon ligat la..huh..mek..tgk je kecik tau monyet 2..dah da baby tau..ahhahahhahahahah..(same xpe yg aq pk ngan korang pk)hahahahahahha...pape je la..kitorg nak g bastop lak bapak die lak die...huh..menunggu la kat keta2 yg da tp jalan 2..n then...blablabla.....panjang nyer rambut owg 2(mek yg ckp)...rozi lak..aq kenal la owg 2..(2 kan makcik cleaner bmi).hahhahahhaha..tergelak g..sampai la bas sampai..huhuhuhuhuhu..

> dlm bas <
bla...bla bla.....lallalallalalal(x ingat pe dickp kan)

aq duk sblh rozi..n mek kerusi blah len...

 

dah turun bas 2..cm biasa la..nek train g la masjid jamek....(mase ni ujan lak 2..tp renyai2 la..dengan masjid jamek ngah renovate lg...kalut jdnyer..huhhuuh....nak g jalan pasar kena la tkar destinasi..nek STAR....untuk ke PUDU(not pudu raya k.....).

> At Jalan Pudu <

kami pon jalan la....terus je ka jalan..aq rase dah btul dah jalan 2 nak ke kedai electronic yg nak g 2..rupe nyer silap jalan da...huhuhuhu..dalam  perjalanan 2 ternampak la polis..ntah war pe tah..siap wat blocked kat teksi 2..dah ptg kan. n malas nak bik tau pe yg blaku..kitorg terus kan pjalanan la....siap lalu lorong2 sesal lak 2..pape jew...terpandang sesame sendir..takut2 berani je la..g pon kami 3 owg kan..lau sorang mmg x lalu kat c2..bahaya woooooo....jalan punye jalan...pekara biasa la owg2 laki ni..sikap gatal nyer x pernah tgl...wiwiiit la....pstt2 la...elak makan kaki aq jew....pakkal diowg g besar dr aq..huh....x sk situasi 2...
dlm 10 minit cm 2..kami pon sampai la tempat yg nak dtuju..padahal dekat je ngan turun nyer kami kat STAR 2..sebabkan lupe jalan jd jauh la..huh..lega...coz byk kedai electronic bk lg...hati berbunga2 ngan harapan la konon nyer..g la kedai electronic yg paling dekat..sib Auntie yg kat kedai 2 peramah...aq tanye la...da jual prospate x kat cni..die ckp x da..n then die tunjuk la kedai yg jual prospate 2.huhhuhuhu...punye la banggang nyer aq ni..turun nek2...rupe nyer kedai nyer dekat jew..aduhhhhhh..dah panas ni..hot2....malu pun da ngan owg2 kat c2..cover je la.HAHAHAHHAHA....(mgkin nak cpt 2 jd cm 2..)
 g la kedai yg jual prospate 2..g g tanye die nyer promoter kot..(owg indonesia kot)huhuhuhu,,kitowg tunjuk la design yg kitorg nak..die leh x paham...aduhhhhh....aq dah pening ni nak terang cm ne...aq terang kat kwn2 aq smua paham..knp die x paham erk???????(dlm pale aq..ni bleh mendtgkan kemarahan ni) kat c2 ngan owg 2 je aq dah hot.....mm ngan cm pon die leh ckp same...dlm at aq...(ingat kami ni dak sek ren ke nak tipu2..)pape jew....Lastly die ckp...u g lukis blik n ukur btul2..nthen sok dtg blik..bru kami bleh bkin..huh..punye la lame kat kedai die...aduiii..benda nyer simple je kot..ntah ....len owg kot...len la care nyer.....So layan je la..ngan muke n perasaan yg hampe..kami pon blik la...dlm keadaan yg renyai2...pale pon pening jew..pk cm ne erkh.......aduhai...Isnin nak present ni..nak function lak 2..hohohohoohoh......blablabla...sampai la STAR.....

Sampai star jew...pk nak g mane erk..mek nak bli tiket ni..cm kitowg kai touch n go jew...SOGO ke JUSCO wangsa maju.....pk2..aq pon ckp la..sogo pon ok pew..n rozi nak g sogo sal nak mkn hot n roll....aq pon ok la..aq aq mmg dr apartment nak g jusco..n x pe la..g je la SOGO...dah lame x g..huuhhuuhu..(dlm idup ni x leh la nak ikot kite jew..kena la ikot owg jg kan..) hahahhahaha..n rozi ckp lak g JUSCO je la..senang nak bli barang2 tuk english day die...aq x kisah je...on jew..last pilihan JUSCO wangsa maju la..huhuhuhuhu..dekat dah ngan BMI..senang nak blik.aq x kisah pon nak g manew..bjalan kan.hahhahah...

sampai je kat monorel wangsa maju..huh..lapor la..ingat aq jew lapo..rupenyer rozi n pika pon lapo gak..hahahahahaahha...dlm pale dah ingat la nak mkn smua pe yg da.huhuhuhu..pape je kan..ingat cikit..jimat n jimat..haha..masuk2 je lalu la kat jual2 bj.....scarlet la....applement la..googles la..tinjau2..hahaha.perasaan dah lame x shopping..mmg pon..msg pakwe aq...ckp dah lame x shopping...n terus je die col..hahahhaha..die tanye nak shopping pew..aq ckp la.bj ke sua kew..tp ngah tgk2 dlu.huhhhu..(dgn harapan die nak bg duit...tp die x ckp pape pon..segan la aq..hahahahha.)

perut smakin lapo..hohohoho..rupe nyer pika nak bli sua..hahhaha..nape x ckp dr td..smua nyer kebetulan jew...dah try 1 sua..x bli pon...x muat la kot ,,besar sgt..xda dah saiz kecik..urmmm..jalan terus menuju ke food court...huh....leh lak aq tanye diowg food court belah mane..(nampak sgt dah lame x bjalan kat c2)hahahhaha..dekah2..jalan sampai kat body shop bru aq ingat..food court 2 depan mcd jew..hahahaha..pape jew..cm terase dr ni dah tua la pulak..

>FOOD COURT JUSCO WANGSA MAJU<

wah..dlm pjalan nak ke food court da la kfc...laksa shake..tempayaki..mcd..hu.huuhuh..smua kedai mkan ..cpt2 jalan masuk food court..jimat2..dlm pale ni..hahhaha..rozi mkn nasi pe tah..cm besh jew(nasi goreng special singapore)..aq makan ketupat soto jew..dr ri 2 cr..uhuh..pika makan nasi goreng singapore gak..pe tah name nyer..konon nyer lapo sgt la 2..uhuhhuhu..ngan air orange jew..ok la..tuk aq,,huhuhu
mkn2..nampak la dak comel ni mkn big apple..wah...ngan comot nyer die mkn..hahaha..tp still comel.die malu2.hahaha..(dlm pale aq ligat...lau la aq da anak..hurmm..mesti comel cm 2 kan..)hahhaa..sempat berangan..rozi terpandang ABC hahahaa..cian die nak mkn..tp aq x bg..sal smlm die dah mam ice cream..so...kate kan tidak la..die kan nak diet..cian pon die..die ttgk ABC makcik 2 pgang..hahahah..yg aq lak ernampak BIG APPLE.huhhu..aduhai...tergugat iman ni..mek lak..MC D ..hohohho..demand kan masing2..hahahhah..nafsu2..huhuhu
pekara biasa la..mkn ke pe ke..mesti bgambo..klik..klik.klik..

ni la rozi aka cik jojie..hehhehehe..ngan makan nan nyer..x leh tahan air yg large 2..geeege..die leh ckp..mmg sedap..tp die salalu x bish nasi 2(die ckp nasi 2 cpt kenyang..urmm..mgkin nasi 2 muak kot..aq da rase gak nasi 2..mmg pon..huuhhhuhu...)sedap gak...da coslow..filet yg cm chicken chop 2 n nasi goreng ...bru RM 6.80..murah je kan..hehhee..bijak2...

n yg ni lak pika aka mek..hhhuhu..die ore klate mari...uuhuwah..dah siap mkn erk..laju nyer..mesti lapo ni..hahhahaha..die mkn nasi goreng jew..same je rase cm rozi nyer,,bpe tah RM........ngan air strawberry jew...pika ni..malu2 lak nak bgambo..gggagagaga

ahahahaha..yg ni la aq..hahahhangan selebet nyer...huhhuhu..muke kepedasan..makan cili..huhuhupedas gler...x tahan..aq bli air yg small jew..x kuat minum air..lau air masak ok la yg large..air manis kurang..lg2 bergas..bru RM 1.80 kot n soto nasi 2 RM 4.50 total smua RM 6.30..ok la 2 kan..2 pon x bish..so bg la rozi n pika bishkan..aq lak mkn nasi diowg..hhuhuuhu..

sudah konyang..destinasi seterus nyer..tanpe melengahkan mase..g nek tingkat atas nak cr barang2 rozi tuk eglish day die...masuk2..x jumpe2..turun balik...jalan2..pusing2..bru la jumpew..ok la kedai 2..agak mura jg la..brg2 die pon comel2 jg..aq ternampak la xray(tempat buang abuk rokok)bentuk bola snuker..cantik gak la..kaler purple....urmm..cm nak likan tuk ekal..n then rozi pon ckp..cm mgalak die merokok g da la..pk2 ...btul gak pe die ckp 2...so...x yah la..(dlm pale aq..kan bgus lau ekal dah x merokok g..)..
 dah sette barang rozi..turun la..ak cr barang pika lak..sua itam...sal die da rombongan rakan masjid sok..cr2..masuk kat seed..x ok gak..harga leh tahan la..RM99..huh..n pale aq pon ligat la..bek cr kat ROMP..Same je kain die..bru RM 29.90..Jimat kan..dlm ROMP 2 dlm mek ngah try2 sua..aq da la mnat 1 sua ni..cun la..alamak..dlm otak dah pk..t dpt loan nak bli la..hahahhahah..
so..biokan dlu....jalan2 blakang..nampak la 1 bj kemeja ni..cun sey..tgk cm beso..free saiz jew..huh..pk 2 3 kali gak nak bli ni..tanye2 smua yg da ok x...can cun je kan..so lastly..bli gak sepasang bj...hahahaah..tgk2 beg duit da RM 30.00 Jew..alamak......lupe nak bik duit..hohohoh..pe la aq ni..so.rozi bg la pinjam duit sementara aq lom cucuk duit 2..hohoho..dpt 1 bj..sk3..

>BIG APPLE<

otw nak blik ni..sempat g bli BIG APPLE...sorang 2 lak 2..hohhhoh..mkn la sampai  nak termun.....hahahha.ye la sorang RM 4.00 jew..


nthen terus je blik...lalu tempat bj2 td..teringat nak bli spender scarlet la..hahahhaa..dpt la 3 pasang RM 10.00..dah2..blik3..x leh lame2 g..byk g nak bli karang...
blik nek teksi..sampai bmi..hahahha.penat nyer....wat pe ptt terus nek atas tilam..mkn BIG APPLE..pas2..terus senyap....hahahahhahah//ZZZZZzzzzzz














Tuesday, 21 September 2010

::. untuk hari ni .::

jangan tujukan pandangan anda ke sudut-sudut yang buruk dri kehidupan ini, tetapi tujukanlah kepada sudut-sudutnya yang indah


blog

facebook




♫♫selamat hari raya!!aidilfitri mulia♫♫