Thursday, 12 September 2013

saya cuma hendak bekerja



salam khamis.....
alhamdulillah masih boleh bernafas n sihat walafiat,segar dr sedar dr tido lg.....maknanya allah masih mahu aq sujud kepadanya n berbakti kepada keluarga,insyaallah,..

motif tajuk hari ini "saya cuma hendak bekerja",ye la...semua org nak bekerja kan..nak menanpung hidup yg x berapa mewah ni...sedangkan org yg mewah pon masih bekerja..selagi da hayat,selagi sihat mesti la bekerja tuk mase akan dtg....

tp dalam mase kita bekerja,mcm2 kerenah org kita jumpa,macam2 kerja kita jumpe...xpernah abis,xpernah lengkap..harus da perubahan n perubahan...mcm diri kita jg mesti ada perubahan...perubahan kepada yg
+ve yew...bukan yg negetive.

start la cerita nya,td 2 pembukaan je.....hehehhehhehe...aq ni bekerja dengan ramai lelaki,xkira la,laki org,tunang org,atok org mahu pon kekasih org...smua aq bergaul....sbb dah 1 tempat kerjakan,xkan nak mnyombong pulak......t org ckp sombong x kira tempat plk,elak kita minta org tlg,org x tolong pulak..... ye la,duduk kat dunia ni pernuh dengan dugaan,cabaran n godaan....sbb 2 kita kena sentiasa berdoa....berdoa...dan terus berdoa........insyaallah dipermudah kan segalanya...

nak dijadikan cerita da la sorang supervisor(perempuan) ni ,die jg line production.....urmm..hari2 jg aq kena mgadap die n ambik report dengan die..report kerja ok....bkn report len...aq x tau la ape masaalah die ni,da je x kena dengan aq...dengan kerja aq...tp bkn nak ckp sendiri depan2,ckp bek2...boleh pulak die mereport dengan hr,dah hr col aq.....cilakak punye olang woooo.....dah hr ingat aq xbuat kerja...puihhhhhh,..cehhhh...itu x kisah la pasal kerja(open sikit,n teruskan +ve dlm hidup)

n kisah ari ni plk...pasal suami org........(benda ni la sangat aq mgelak n elak kan ssgt) sbb x nak timbul fitnah......subhanallah.....(sakit plk at kita ni)
aq pergi la production ,nak tanye da 1 ,mamat ni (suami org) pasal kerja je pon....n die pon bergurau la,ckp dengan aq......"ko jangan sampai aq masukkan ko dlm drum" aq ni pon biasa je la,org ckp g2 mulut aq ni pon trus la....."dah knp,nak aq masukkan ko dlm botol"(nada bergurau)......sambil gelak2....perbualan 2 kuat so dengan la org sekeliling, n yg dengar pulak da sorang makcik ni(supervisor yg aq cite td 2) die boleh pulak sound pulak...."dah kenapa nak masuk kan SUAMI  ORANG DLM  BOTOL" cehhhhhh......aq dengan ni dah nak HOT tempe la....aq sempat bg ayat cm ni je "dah die nak masuk kan BINI ORG DLM DRUM" nampak tak kat c2 die punye kata2?????sabo je la.........

buat pengetahuan makcik supervisor.....saya ni pekerja...saya cuma hendak bekerja..untuk cr duit..nak besarkan anak sy,nak beli keperluan seharian,saya datang kerja bukan nak goda laki org,nak pikat laki org,nak mgatal dengan laki org...saya kalau bckp dengan llaki pon jauh2,kuat2 n dlm ramai org....sy xpernah lg ckp berdua dengan suami org...sbb takut ada nya FITNAH.....kita ni klau dah berkawen mmg akan adanya fitnah yg dibuat org...2 paling bahaya.....selisihh........plsss la makcik,jgn buat org salah faham...jangan sk report mereport...kalau org dengar,xelok...kan kita makin hari makin tua....kita pk mcm mana nak perbaiki diri sendiri je,xpayah nak sebuk cr salah org lain,cari pe masaalah org lain.....cr ape kkurangan diri n perbaiki.....same2 la kita belajar dr kesilapan......
belajar ape yang perlu dan ape yg xperlu.....dlm diri,kena ada sikap +ve.......


p/s kpd semua:







No comments:

Post a Comment