Tuesday, 13 August 2013

BULAN LAPAN 2013

salam semua pembaca blog dyah zainal....
mcm dah lame ssgt dah x update blog ni kan,urmmmm..pejam celik dah bulan 8 2013 dah....hurrrrmmmm..sekejap je..masuk tahun 2013 ni mcm2 dah jd tp x sempat nak update,bz kije n mcm2 lg la...last update pon x tau pebenda...urmmmm...ni nak cite pe erk ri ni??????

cite sal anak,
hah!!!!dah da anak ke?????
ouhhhh..yeaaahhhh...dah da anak dah....baru 4 bulan...harus percaya tau,jgn x percy pulak...
nama dia" Anis Hanania Binti Mohd Haikal" maksud nama 2 teman mesra yang dikasihi tuhan...nama 2 suami yang pilih...sy x kisah pon, janji depan huruf A & tengah mesti da huruf H...Mesti nak tau kan knp huruf A  tengah huruf H...hah...Huruf A  tu menunjukkan tanda ALLAH ya tuhan ku yang satu,n aq nak anak2 aq smua nanti kat sek nama yg paling atas skali..nak yg pertama dipanggil...aq nak anak2 aq smua yg terAWAL....tp bukan AWAL pelakon 2..dan H pulak,ambik dari pertengahan nama kitorang..hidayah & haikal..cari2 nama dlm buku nama2,2 yang dapat gabungan nama anis hanania..mg jd anak yg dikasihi tuhan  ye sayang...mg jd anak yg cerdik pandai,hormat org tua,cantik,tidak melangar perintah Allah n membuat pekara yg diredhai Allah.insyaallah....(hari2 ummi doakan awak syg)

cite pasal mengandung pulak,
kita menggundurkan mase sekejap yew....
aq ,start mengandung  rase2 16hb  june 2012..mase 2 bufday suami aq..tp time 2 aq period...mmg xsedap badan la,perut pon rase len mcm je...pening n demam...mase 2 dah 2minggu kitorg nikah...xtau pulak mgandung,sal period kan..tp period x lame,5 hari je..............pas2 lame jg demam nyer..xsedap badan..insting ni cm kuat mgatakan yg aq cm nak pregg...tp suami cm xyakin jew.....cm ye x ye je kan.....biasa la laki...2minggu lepas 2 suami pulak demam...hah ni lg kuat mgatakan yg aq pregg..selang shari,aq pulak mimpi air(sunami cm 2)aq cite la kak kawan kije (
kak ita)pas2 die la ckp,kalau mimpi air 2 cm da rezeki je....(ntah2 ko mgandung x????) jeng3.....tutup genap sebulan,aq g la klinik,bli pregnant test...yg rm10 2...lame jg pk2 nak test 2....lame2 ikukan jg perasaan yg ingin tahu 2...test punye test,mule2 x bpe nampak ..tup2 dah kering baru nampak double line......wahhhh...double line...ye ke???????berulang kali jg aq tgk,ye ke x ni,ke mimpi ni (kan kena test 2 time ppg 1st buang air 2)2 yg mamai cikit,siap kejut suami suh tgk,ye x yew ni..suami pon cm x cy...tup2 nak kpastian,esok nyer g la klinik panel...kena test lg,..baru la pasti dc ckp,mmg pregnant,baru bpe minggu cm 2..ALLHAMDULILLAH,REZEKI AWAL......

perkahwinan:
aq nikah 2hb june 2012....sanding sok nyer la 3hb june 2012..malas la nak cite,t aq letak je gambo..penat la nak taip...

No comments:

Post a Comment